interesting food

https://i2.wp.com/lh5.ggpht.com/_58bIXRK6aeM/TNmJHwyQkcI/AAAAAAAAEiU/_4GYf2qolhI/IMG_0030%5B3%5D.jpgHmmm,

stiu eu oare ce mananc, si ce a mai ajuns si painea in ziua de azi!!!

Sa aibe pana la 20 de ingrediente (am citit la un moment dat pe o eticheta)

in fine … pt ca am zis ia sa vad cate E-uri mananc eu in momentul asta desi imi triez cu grija cumparaturile fara a fi maniaca, sau a strabate nush cati km prin Buc pt a-mi procura ACEA ANUME bucatica de paine sau alt aliment.

Ultima painica cu cereale cumparata de la Mega Image – paine cu cereale BIO – Ya right!!

E 170  -mici diferente in explicatii pe ici pe colo in punctele esentiale

http://www.ukfoodguide.net/e170.htm

http://www.food-info.net/uk/e/e170.htm

E 472

http://www.food-info.net/uk/e/e472.htm

ulei de porc in paine, ha? bine ca nus evreica sau vegetariana (bine ca e posibil sa contina dar nu obligatoriu, si ca ar putea fi 0,00000 x %  ) insa ideea in sine ma amuza – paine cu porc in ea – e de porc faza!

E300 Ascorbic acid

Ascorbic acid is vitamin C; however, it cannot be added as a vitamin supplement when labelled E300. When added to foods it functions as an anti-oxidant and bread enhancer.

http://www.food-info.net/uk/e/e300.htm

painea respectiva probabil ca nu e rea, insa am si studiat etichetele putin, acolo la raft.

 

…………………………………………………………………..

Concluzie – am eu o chestie – painea sa fie paine! adica: sare faina si apa tata! ca asa facea si bunica si rezista si o sapta fara sa-si schimbe gustul sau textura. coaja bine coapta din „cuptiorul” de lut pastra miezul moale si fresh, nu transpira painea si nu mucegaia cum se intampla cu cea din magazin.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s