Balkan Party 2 – live concert Äl Jawala – “Blast Your Ghetto Tour” @ Kulturhaus

http://www.hypestreet.ro/balkan-party-2-live-concert-l-jawala-blast-your-ghetto-tour-kulturhaus/2012/01/11/

Pe data de 2 februarie 2012, incepand cu ora 22.00, Kulturhaus Bukarest alaturi de Catapulta Records organizeaza cea de-a doua editie de Balkan Party, de data aceasta invitand pe scena pentru un concert plin de energie cea mai in voga trupa germana de balkan big beats: Äl Jawala!

inside 2012.02 Balkan Party 2   live concert Äl Jawala   “Blast Your Ghetto Tour” @ Kulturhaus evenimente

 

http://www.kulturhaus.ro/locatie

Muzica inspirata exclusiv din experientele calatoriilor prin lume, doar asa le zice si numele lor, tradus din araba. Majoritatea pieselor sunt bazate pe o poveste sau o fotografie: o nunta tiganeasca in suburbia orasului Bucuresti, o sala de repetitii in Koln, un magazin de muzica din Istanbul, un drum de tara prin Shanghai, un restaurant cu iesire la strada in Toulouse sau doar un jam-session pe malul Marii Negre. Sound condimentat cu soul, ska, electro-swing, carribean si elemente de dub care se combina intr-un tot tulburator de dansant.  Acest mix exploziv este catapultat pe ringurile de dans intr-un mod atat de natural de parca aceasta fuziune ar fi existat de cand lumea. Autorii lor si invitatii nostri pentru un concert in cadrul celei de-a doua editii Balkan Party la Kulturhaus Bukarest: nimeni altii decat cei de la Äl Jawala!

Nu conteaza unde, pornind de la oceanul Atlantic pana la Marea Neagra, China, Iordan sau chiar orasul in care s-au format, Freiburg, trupa Äl Jawala (traducere din araba pentru “calatori”) garanteaza de fiecare data energie exprimata prin concerte live exceptionale din care nu poti sa nu iesi transpirat de atata dans incontrolabil si zbantuiala, a ta si a unui public numeros, antrenat de fiecare data intr-un joc optimist si simpatic, trasatura pe care o emana toti componentii trupei. In 15 ani de activitate, cei 5 ambasadori ai curentului Balkan Big Beats au ajuns prin calatoriile lor in intreaga lume dintr-o trupa nomada intr-una dintre cele mai cautate aparitii live, si acest lucru este valabil nu numai in Europa.

Sunetul unic al celor de la Äl Jawala ignora toate cliseele si limitarile, adaugand fara compromisuri si cu o creativitate debordanta accente de rock’n’roll si o percutie energica unor genuri traditionale cum ar fi muzica africana, est-europeana si chiar arabica. Rezultatul nu reprezinta nimic altceva decat un soc cultural extrem de dansant pe care nu poti sa nu-l observi. „The concentrated energy of the two saxophones blows away cultural barriers.“ (Richard Schuberth / Balkan Fever Vienna).

Cel de-al saselea lor album, numit The Ride, in turneul caruia se vor afla la clubul Kulturhaus din Bucuresti, aduce un nou concept in trupa, cel vocal. Pe langa cei cinci membri, care-si pun vocile la contributie, invitatii speciali de pe album Flo Mega (voce), Roman Zaytsev (voce) si Wolfgang Zumpe (trompeta/trombon) isi aduc ajutorul pentru finalizarea unui sound frumos imbinat. Albumul a fost produs de  Äl Jawala impreuna cu Umberto Echo (Jamaram, Jahcoustix, Quadro

Nuevo) si co-producatorul Philipp Rauenbusch (Reamonn), care a surprins excelent pe album pulsul si energia live a trupei, ai carei membri sunt Steffi Schimmer (alto saxophone), Krischan Lukanow (tenor saxophone), Markus Schumacher (tobe, percutie, clape), Daniel Verdier (bass) si Daniel Pellegrini (tobe, didgeridoo, clape).

„With two saxophones, Äl Jawala reproduce the fire of a whole gypsy brass band.“ Janeck Altshuler / La Bolschevita

„Äl Jawala pleasantly stand out from the Balkan dance hype “ Zeitung zum Sonntag

„Wonderful horn section, ethereal voices, the full range – yet always finding back to a band-structure. Intro

„The quintet from Freiburg irreverently mixes everything they like into a new distinctive sound …“ Folker!

Discografie:

2002 urbanatya

2003 Balkan Big Beatz

2005 Live at Jazzhaus – Jawa Records

2007 Lost in Manele – Jawa Records

2009 Asphalt Pirate Radio – Jawa Records / RoughTrade

2011 The Asphalt Pirate Remixes – Jawa Records

Mai multe informatii:

www.jawala.de

www.myspace.com/aljawala

www.facebook.com/aljawala

www.youtube.com/aljawala

In cadrul ultimului lor turneu numit “Blast Your Ghetto”, Äl Jawala se intoarce din nou pe taramurile est-europene ale Romaniei, iar concertul de la Kulturhaus de pe 2 februarie va fi cu siguranta ceva de neuitat.

Pret bilet: 20 lei presale / 30 lei la intrarea in club, in seara evenimentului. Biletele in presale, in numar limitat (pentru ca dorim ca in felul acesta publicul sa se simta cat mai confortabil la concert) se pot achizitiona atat din reteaua Eventim (Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Humanitas si online pewww.eventim.ro) cat si din reteaua Myticket.ro (magazinele Diverta, Muzica si libraria Eminescu) si online pe biletoo.ro. Biletele la pretul de 30 de lei, in limita disponibila, se vor putea achizitiona numai la intrarea in club, in seara evenimentului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s